Tirgu Mures, Romania

Crinkle cookies (Nr.57)

Crinkle cookies

Ingrediente:

  • 115 g unt nesărat (topit)
  • 100 g zahăr alb
  • 100 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 1 esență de vanilie
  • 230 g făină
  • 60 g pudră de cacao
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 60 g zahăr pudră

Mod de preparare: Se mixează untul și zahărul alb. Se adaugă zahărul brun, ouăle și esența de vanilie și se amestecă. În cele din urmă, se adaugă și restul de ingrediente: făină, cacao, praf de copt, bicarbonatul și puțină sare. Se acoperă compoziția cu o folie alimentară și se lasă la frigider pentru 10 minute.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, iar într-un bol se pune zahărul pudră. Formăm biluțe din compoziția obținută și le trecem pe fiecare prin zahărul pudră, apoi se așază în tava pregătită.

La cuptor: 190 °C, 10 minute.

Poftă bună!