Tirgu Mures, Romania

Brioșe cu morcov (Nr.49)

Ingrediente:

-75 gr nucă+125 gr zahăr brun
-125 ml ulei
-2 ouă mari
-225 gr făină
-1 linguriță scorțișoară
-1/2 linguriță praf de ghimbir
-1/2 linguriță praf de bicarbonat
-1 linguriță praf de copt
-1-2 clementine
-1 lime(opțional)
-200 gr morcovi

Briose cu morcov

Mod de preparare:

Într-un bol batem ouăle, adăugând treptat zahărul, iar când
compoziția e pufoasă, adăugăm uleiul.
În alt bol amestecăm făina, condimentele, praful de copt, bicarbonatul și puțină sare.
Adăugăm în bolul cu ouăle bătute morcovii răzăliți pe răzătoarea
mica, nucile tăiate, coaja și sucul de la mandarine, apoi punem
și făina din celălalt bol amestecată cu condimentele și celelalte
ingrediente.
Se toarnă în forme și se pun în cuptorul încălzit în prealabil la
200°C.
Se lasă la cuptor 20 minute.
Separat batem 200 gr mascarpone cu 110 gr zahăr pudră și cu
această cremă ornăm brioșele.