Ingrediente blat:
8 albușuri
200 g. de zahăr
1 pliculeț de praf de copt
3 linguri de făină
250 g. nucă măcinată
O foaie de napolitană
Ingrediente cremă:
14 linguri de zahăr
200 g. de unt
250 g. de alune / nucă
8 gălbenușuri
2 plicuri de zahăr vanilat
Ingrediente glazură:
250 g. de ciocolată cu lapte
10 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pentru început, ungem tava cu unt și punem hârtia de copt. Se pune foaia de napolitană într-o tavă dreptunghiulară, cu fața în jos (adică cu parte aspră în jos). Pe aceasta va fi pus blatul din albușurile pe care le facem spumă împreună cu zahărul, iar apoi adăugăm treptat praful de copt, făina și nuca. Punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. După, îl scoatem întorcând tava, deci partea cu napolitană va fi deasupra.
Crema: se caramelizează 10 linguri de zahăr, la care adăugăm untul. Când se topește untul, adăugăm alunele sau nuca (ce preferați). Se mai adaugă gălbenușurile amestecate în prealabil cu cele 4 linguri de zahăr și zahărul vanilat. Se amestecă pe foc mediu până va avea densitatea unei smântâni.
Atenție! În momentul în care puneți gălbenușurile amestecați foarte repede, altfel se face omletă.
Când e gata, lăsăm 2-3 minute, după care se pune pe napolitana răcită.
Când se întărește crema, se pune glazura de ciocolată.
Glazura: pe aburi, topim ciocolata împreună cu uleiul, apoi adăugăm peste cremă și o lăsăm în frigider să se întărească.
Poftă bună!