Tirgu Mures, Romania

Un suflet liniștit (Nr.56)

Se întâmplă de multe ori ca noi, femeile, să ne zbatem în mii de gânduri și îngrijorări. Ne lăsăm conduse de problemele vieții și uitam că toate acestea au fost îngăduite de cineva: de cel care este Stăpân pe întreg pământul. Satan e atât de perfid și se silește cu orice preț să ne distragă atenția de la binecuvântările care ne-au fost oferite de Dumnezeu. Când trecem prin probleme de tot felul, parca avem tendința naturala, din firea pământeasca, să uitam că, doar având credința în Dumnezeu, vom putea ieși biruitori. Și asta se aplica în orice domeniu al vieții.

Sunt soție si mamă a patru copii. Acum 6 luni, când mă aflam in săptămâna 33 de sarcina, am rămas fără vedere la ochiul drept. Nervul optic a fost ars în proporție de 98% de o tumoare, iar medicii nu îmi mai dau nicio șansă în a-mi recapătă vederea vreodată. Totul a pornit de la un atac cerebral vascular. Primul semn a fost o durere cruntă de cap în timpul somnului și bineînțeles alte simptome care au urmat. În acea durere insuportabilă voiam să mă trezesc din somn și nu puteam nicicum. După insistențele fiicei mele, m-am trezit. Câteva minute mai târziu, după ce m-am ridicat din pat, am rămas fără vedere și nici în ziua de azi vederea ochiului meu drept nu și-a revenit. Medicii mi-au dat mai multe diagnostice, dar niciunul nu e sigur încă, pentru că urmează alte controale și intervenții.

Ce vreau să scot în evidentă din toata această mică încercare prin care trec, atât eu cât și casa mea?

In toata această perioada am fost cuprinși de o pace care întrece priceperea noastră omeneasca. Vedeam clar cum apropiații noștri au fost îngrijorați încă din primele clipe, cuprinși de o mare teama și disperare. Vedeam că panica se afla în jurul nostru, la tot pasul. Ei bine, noi nu am simțit nici panică și nici neliniște, ci din contră. Sufletul meu, în special, fusese inundat de dragostea și pacea lui Dumnezeu. Am simțit cum vasul meu fusese umplut și dădea pe dinafara. Siguranța mea în Dumnezeu a fost deplină. M-am încrezut în El încă de la început și nu am pus absolut deloc puterea Lui la îndoială. Am știut că tot ce va urma să facă El, va face perfect, chiar daca mie mi se pare greu de înțeles. Nu am încercat să îi pun întrebări Domnului, ci am lăsat ca planul Lui să se duca la îndeplinire.

Alina Deac

„Celui cu inima tare, Tu-I chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede in Tine.” (Isaia26:3)

Este tare interesant că putem avea încredere în cei din jurul nostru și chiar apelăm din prima la oameni când ne simțim viața îngreunată de fel și fel de situații. Trebuie să fim conștienți că pacea la care noi alergăm și pe care noi o tânjim în necaz, nu o vom putea găsi la oameni, pentru că ei nu ne pot oferi pacea. Așa cum nici noi nu le-o putem oferi altora. Tatăl păcii este Dumnezeu, și indiferent în ce stare grea te poți afla, El, prin mila și harul Său desăvârșit poate lucra cu putere și iți poate oferi pacea într-un mod nemăsurat.

Aleargă la Dumnezeu, nu la om. Spune-i Lui orice te apasă și comunică cu El ca și cum ar fi lângă tine. Oricum este lângă tine, doar ca nu Îl vezi. Îl vezi, dar cu ochii spirituali. Ai încredere în tot ce îi spui și ai să vezi că viața ta poate lua o întorsătură radicală. Având credință în El, în viața ta va înflori credința. Avem nevoie de ea oriunde și oricând. Roagă-te ca Dumnezeu să iți mărească credința.

Dragă prietenă, poate te întrebi ce înseamnă aceasta credință?

Vreau sa îți răspund la aceasta întrebare cu un verset Biblic: „Și credință este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternica încredințare despre lucrurile care nu se văd.” (Evrei 11:1)

Când te încrezi automat în planul Lui minunat, El îți dăruiește pacea, și nu numai ție, ci și întregii tale familii.

Fii acea femeie din Proverbe 31. Femeia care râde de ziua de mâine și nu se îngrijorează pentru că ziua de mâine o cunoaște Autorul ei. Așa este Dumnezeu. El este Autorul vieții noastre.

In ultimul rând vreau să îți las scrisă o promisiune din partea Lui pentru tine. O promisiune care este scrisa în Cartea Lui cea Sfântă, numita Biblia. „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” (Ioan 14:27)

Să nu îți fie teama de nimic. Să nu te sperie vremea care își stă în față. Pentru că, Cel care ne v-a ține pe brațele Lui este chiar Dumnezeu. El v-a porunci îngerilor să te păzească. Zâmbește! Bucură-te! Fii veselă! Roagă-te! Citește Scriptura și vei vedea că pacea Lui îți va fi dată din abundență.

Alina Deac