Tirgu Mures, Romania

E vremea cântecului – editorial (Nr.55)

Dragi cititoare,

E vremea cântecului de bucurie și a celebrării, și sunt încântată că avem această ocazie. De aceea, vă invit să ridicăm „paharul izbăvirilor” și steagul de biruință în cinstea Dumnezeului celui viu, Yehova. Avem în față numărul 55 al revistei, care cuprinde peste 30 de articole inspirate. Mai minunat este că tot ce citim în acest număr nu este doar teorie, ci sunt experiențe practice, plăcute sau mai grele, prin care puterea lui Dumnezeu ne-a susținut. Experiențe din care putem învăța mersul înainte, mersul „pe ape” prin credință. Fie că este vorba de o poezie sau de o rețetă de prăjituri, fie că este vorba de vindecare trupească împărtășită sau de vindecarea minții, toate aceste realități și transformări s-au petrecut cu permisiunea și prin puterea lui Dumnezeu. „Căci El zice şi se face; porunceşte şi ce porunceşte ia fiinţă.” (Psalmul 33:9)

Acest număr este unul aniversar, dedicat celei de-a 18-a ediții a Conferinței Naționale a Femeilor de la Mamaia, eveniment care ne reunește în jurul temei „Secretul Biruinței”. Sunt multe secrete despre care vom citi în paginile următoare și multe mărturii pe care le vom auzi la Conferința de la Mamaia, în perioada 24-28 iunie 2024. Toate detaliile sunt de mare preț și merită strânse ca niște mărgăritare în sipetul inimilor noastre. Anul acesta, când am trăit cele mai grele perioade din viață, dând două mari bătălii ale credinței, mi-au fost de mare folos toate elementele armurii spirituale – Cuvântul Lui Dumnezeu, Rugăciunea, Credința, Adevărul, Pasiunea sau Râvna Păcii. Toate acestea nu numai că m-au protejat, dar m-au și ajutat să înving.

Despre rugăciune și importanța ei am vorbit adesea, dar am observat că nu este suficient să îți imaginezi că te-ai rugat. Trebuie să oprești orice altă preocupare, orice alt gând, și să te rogi sincer lui Dumnezeu, chiar și fără cuvinte, pentru cauza pe care o ai. Am ajuns să repet doar Numele Isus mereu și mereu, gândindu-mă că El are toată puterea în cer și pe pământ. Luptă în rugăciune cu stăruință și încredere, căci „mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (Iacov 5:16)! Rugăciunea aduce cele mai mari și mai benefice schimbări.

Rodica Baciu

Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, are mare putere. Atunci când Cuvântul este rostit, ne crește credința și afirmațiile pe care le facem Îl onorează pe Dumnezeu. Când Îl prezentăm pe El în fața oamenilor și a situațiilor imposibile, El se ocupă și nu ne lasă niciodată de rușine. Pentru mine, rostirea versetelor biblice și mărturisirea în fața oamenilor au adus schimbarea sperată și așteptată. Cel ce „își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui” (Psalmul 1:2) are mari victorii și rezultate, pentru că toată Biblia e plină de reușite imposibile din punct de vedere omenesc. Lucrurile imposibile sunt specialitatea lui Dumnezeu.

Au fost momente grele în care nimeni nu mai dădea șanse și credința mea era gata să se stingă. Eram la un centimetru de a spune că nu se mai poate, că nu se rezolvă, că nu se mai schimbă nimic, dar nu am cedat. Cuvântul Sfânt mi-a fost de mare folos și m-a încurajat să rămân cu cererea în fața Tatălui Ceresc, pentru că El are soluții și se îndură.

Ce pot spune în concluzie este că, prin orice situație am trece, noi să nu-L vedem pe Dumnezeu mai mic decât problema noastră, oricare ar fi aceasta și oricât de imposibilă ar părea. Dumnezeu este mai mare decât orice inamic, decât orice pericol, iar încrederea în El și ascultarea ne conduc sigur la biruință.