Tirgu Mures, Romania

Rutina de skincare in sarcină (Nr.55)

Îngrijirea pielii în sarcină poate fi un subiect complicat pentru multe viitoare mămici, așadar în aceste rânduri voi încerca să vin în ajutorul vostru cu cele mai importante recomandări în ceea ce privește îngrijirea pielii în această perioada minunată.

 

  1. Păstrează o rutină simplă. Nu ai nevoie de multe produse, ci ai nevoie de trei produse esențiale, de bază: un produs de curățare adecvat tenului tău, o cremă hidratantă cu protecție solară pentru dimineața și o cremă hidratantă simplă pentru seara. Aplică mereu crema după o curățare prealabilă a tenului.
  2. Evită retinoizii: produsele cu retinoizi sunt de evitat în perioada aceasta. Retinoizii în general se regăsesc în produse anti-rid si anti-imperfecțiuni, anti-acnee. Așadar, dacă produsul conține retinol, retinal, retinaldehidă, retinil-palmitat, tretinoin, adapalenă, trifarotene, tazarotene este un produs de evitat.
  3. Protecția solară previne petele de sarcină. Melasma este o afecțiune a pielii frecventă în perioada sarcinii. Aceasta se manifestă prin pete închise la culoare pe ten. Melasma apare din cauza predispoziției genetice împreuna cu hormonii de sarcină și cu expunerea la soare. Așadar, o limitare a expunerii la soare împreună cu folosirea corectă a produselor de protecție solară te poate ajuta să previi aceste pete.
  4. Ingrediente utile pentru ten și permise în sarcină: vitamina C, acid hialuronic, niacinamidă. Dacă îți dorești să adaugi în rutină și niște seruri poți opta pentru aceste ingrediente care sunt utile tenului și nu au restricție în această perioadă. Serurile se aplică pe tenul curat, înainte de cremă.
  5. Dacă te confrunți cu imperfecțiuni, cu ten cu tendință acneică prietenul tău în această perioada este acidul azelaic. Caută un produs cu 15% acid azelaic pe care îl poți folosi dimineața și seara.

Dr. Gabriela Bud, medic specialist dermatolog

    6. Dacă vrei să previi vergeturile, masează zilnic pielea din zonele care se modifica pe perioada sarcinii: abdomen, sâni, coapse. Studiile arată că nu este atât de important produsul pe care îl folosești, pe cât este de important să faci masaj constant. Din păcate nu există un produs-minune, ci vergeturile apar mai ales la persoanele cu predispoziție genetică și mai ales atunci când schimbările corpului se produc foarte brusc, de exemplu atunci când burtica crește brusc, iar fibrele de colagen se rup.

    7. Sensibilitatea la nivelul pielii. Unele femei însărcinate devin mai sensibile, mai reactive la nivelul pielii în această perioadă. Dacă este și cazul tău, evită produsele ce conțin parfumuri, alcool denaturat, uleiuri esențiale. Dacă simți pișcături, usturime, arsură, mâncărime atunci când folosești un produs de skincare îndepărtează-l de pe piele și renunță la el.

 

Despre mine:

Dr. Gabriela Bud, medic specialist dermatolog specializat în skincare și estetică medicală. Lucrez la Clinica Beauty Concept din Cluj-Napoca și activez în mediul online, unde împărtășesc cunoștințele mele cu comunități de câteva sute de mii de urmăritori.

Related Posts